Stiri PSD Targu Neamt

Daniel Harpa prezent la serbarea celor 57 de ani de la unirea principatelor romane

Se implinesc astazi 157 de ani de la unirea principatelor romane. Alexandru Ioan Cuza a fost ales, în unanimitate, domn al Moldovei şi Ţării Româneşti, iar curentul unionist care a cuprins cele două provincii româneşti, a insemnat inceputul constituirii Romaniei moderne.
Aceasta sarbatoare este despre curajul de a lua decizii. 24 ianuarie simbolizeaza momentul in care cativa oameni au schimbat istoria prin patriotism si viziune. Suntem datori sa luam decizii corecte, sa gandim pe termen lung si sa cinstim amintirea celor care au depasit bariera intereselor personale, pentru bine nostru.
Deciziile politice creeaza efecte dintre cele mai puternice si de durata. De aceea puterea politica trebuie sa fie in mana unor oameni de bine, cu o educatie sanatoasa si care inteleg forta deciziilor politice folosite corect.
Mica Unire a fost unul dintre marile acte de curaj ale poporului român, cu consecinţe dintre cele mai importante în timp. Daca am intelege si noi, la un nivel mult mai mic, ca doar uniti si actionand in afara sferei intereselor personale, ne putem schimba viitorul, multe dintre problemele pe care le avem ar fi foarte usor de rezolvat.
Va urez sa aveti intotdeauna puterea si inspiratia de a lua decizii corecte! La multi ani!

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

„PSD iti da puterea!” A inceput si la Tirgu Neamt

Am dat startul proiectului “PSD iti da puterea!” in Tirgu Neamt, va asteptam sa ne spuneti propunerile pentru ...