Stiri PSD Targu Neamt

DESPRE UNIRE SI PUTERE

image

Dintotdeauna s-a spus despre români că sunt o națiune  dominată de fatalism și resemnare. Cel mai adesea, în susținerea acestei teze, s-a făcut trimitere la balada ”Miorița”… Nu are rost și nici nu e locul să deschid o dezbatere pe tema aceasta, dar  găsesc de cuviință că s-ar putea face ceva pentru contrazicerea  teoriei resemnării noastre. Poate că ar fi momentul – în sfârșit! –  să nu mai spunem, la orice piedică, la orice nerealizare: ”ei, dacă așa a vrut Dumnezeu…” Poate că îi putem convinge pe cei care ne disprețuiesc și ne tratează drept  ”cei întotdeauna resemnați” că suntem și altfel decât ne văd ei, că putem fi și foarte implicați și foarte luptători.

Prima ocazie se apropie, e vorba despre alegerile locale. Ce-ar fi să nu ne mai lăsăm mânați la urne ca o turmă disciplinată, care votează pe cine găsește pe listele acelea, fiindcă ”așa a vrut Dumnezeu”? Chestiunea e că nu Dumnezeu a vrut ca pe buletinele de vot să fie nume de care n-am auzit niciodată sau n-am auzit nimic bun, nu; partidul respectiv, mai exact structurile lui de conducere, i-au pus pe unii sau pe alții pe liste. Și-atunci de ce să ne resemnăm și să votăm pe cine-o fi, fiindcă oricum nu avem altă variantă? Și fiindcă oricum pe noi nu ne întreabă nimeni?

Iată că, pentru prima oară, un partid face un gest pe cât de curajos, pe atât de  corect: ne dă posibilitatea să contribuim noi la întocmirea listelor de candidați! Așadar să-i propunem chiar noi pe cei despre care credem că merită, că sunt onești, competenți și corecți. PSD ne dă această putere, haideți să o utilizăm!

Dar pentru asta trebuie să fim uniți; să avem drept scop doar binele societății, viitorul ei mai bun. Poate că, de  fapt ”Marea Unire” nu s-a înfăptuit în 1918, poate că ea așteaptă încă să fie înfăptuită; sau poate  împlinită pe deplin. Iar unirea aceasta presupune că noi toți, indiferent ce pregătire avem, ce simpatii politice, ce avere ori ce interese, să punem mai presus de toate acestea, prezentul și viitorul națiunii noastre! Binele națiunii înseamnă și binele nostru; însă pentru aceasta trebuie să ne asigurăm că aceia pe care îi vom alege să se ocupe de viitorul nostru să fie cei competenți, cei corecți, cei onești.

Completeaza aici formularul cu propunerea ta

www.psdtarguneamt.ro/formular-de-propuneri

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

PSD a dus o campanie corecta, una bazata pe identificarea de solutii pentru bunastarea nemtenilor

    PSD a dus o campanie corectă, bazată pe respect faţă de alegători și faţă de adversarii politici. ...