Stiri PSD Targu Neamt

E timpul unei schimbari in politica. TU AI PUTEREA!

4image

Ați auzit, fără îndoială, despre ”disciplina de partid”. Cei  aflați în floarea vârstei, care au fost și membri ai PCR, au cunoscut direct, pe pielea lor această disciplină. Bine, am presupus cu toții că, date fiind condițiile unui stat totalitar, ale unei dictaturi comuniste, disciplina era esențială; am înțeles că, atunci, nu aveai cum să ai păreri proprii, să nu fii de acord în totalitate cu partidul; dar era un partid unic, tiranic și noi nu prea aveam de ales.

Ei bine, ce credeți? Acum, fiind o mulțime de partide (în preajma alegerilor întotdeauna apar și mai multe), diverse și diversificate, așadar omul având de unde alege, ”disciplina de partid” este la fel de importantă și de prioritară ca și în comunism. Nu spune nimeni că nu trebuie să existe o anumită disciplină, că fiecare membru de partid să  spună și să facă ce-l taie capul, fără nici o legătură cu formația politică din care face parte și cu doctrina acesteia, dar disciplina trebuie să meargă până acolo până unde nu-i îngrădește omului inițiativele și nu-i siluiește ideile și gândirea.

Ce vreau să spun? Aleșii noștri – indiferent că sunt ei consilieri locali, județeni ori parlamentari, deși sunt trimiși în funcțiile acelea de noi, pentru ca să ne reprezinte și să facă ceea ce e bine pentru  noi, ei fac ce e bine… pentru partid! Aveți nenumărate exemple când propuneri benefice populației nu au fost aprobate de reprezentanții partidelor, fiindcă așa a fost indicația ”de sus”. Iar acolo, ”sus” sunt tot niște aleși de noi, dar care se gândesc la orice în afară de noi și acționează în favoarea oricui, dar nu a noastră. Luat deoparte și întrebat de ce a procedat așa și nu altfel, fiecare recunoaște că, da, ar fi trebuit să voteze invers, că era mai bine pentru populație, dar n-a putut, fiindcă ”așa s-a hotărât la partid… și, știi, există o disciplină de partid, n-aveam cum…” Iar dacă insiști poți afla despre niște manevre murdare și meschine, menite să-i erodeze nu știu cărui adversar politic imaginea ori capitalul electoral, poți auzi că s-a votat așa pentru a se plăti niște polițe mai vechi, ”că și ei ne-au făcut nouă la fel”, ori că ”sunt interese  prea mari în joc”, interese pe care noi ăștia ”de jos”, adică alegătorii, nu le putem înțelege…

E timpul să se termine odată cu genul acesta de activitate a aleșilor noștri; e timpul să avem niște aleși care, nu 24 de ore din 24, dar măcar în timpul  programului de lucru din funcția lui, să-și amintească în fiecare minut că a fost trimis acolo de alegători, că le este așadar dator lor în primul rand și abia apoi partidului. Și dacă toți (sau măcar 75%) aleșii ar gândi și ar acționa sub acest comandament, al slujirii interesului populației, atunci nici indicațiile ”de sus” n-ar mai fi contrare binelui alegătorilor.

Până acum am ales dintre cei pe care partidele i-au pus pe listele de candidați și apoi, după  ce i-am ales, am tot așteptat ca ei să acționeze  spre binele nostru… am așteptat degeaba, ei au acționat spre binele lor și – eventual al partidului din care făceau parte. Nu mai merge așa, haideți să ne propunem noi candidații, pe cei pe care îi cunoaștem și îi știm în stare să servească interesul public. PSD ne dă această șansă, haideți să o fructificăm.

Haideți să propunem și să alegem oameni care respectă ”disciplina de popor”.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

PSD a dus o campanie corecta, una bazata pe identificarea de solutii pentru bunastarea nemtenilor

    PSD a dus o campanie corectă, bazată pe respect faţă de alegători și faţă de adversarii politici. ...