Stiri PSD Targu Neamt

VICEPRESEDINTELE CJ NEAMȚ DAN MANOLIU A LUAT PULSUL JUDETULUI

dan-manoliu (1)Primăriile din județ speră să obțină fonduri de la Consiliul Județean (CJ) Neamț pentru proiectele pe care vor să le inițieze sau să le finalizeze pe plan local. În cursul zilei de miercuri, vicepreședintele CJ Neamț, Dan Manoliu, a avut întâlniri cu mai mulți primari din zona Romanului și a centralizat solicitările șefilor administrației publice locale.

Prima oprire a fost pe DJ 207C, între localitățile Stejaru  și Valea Ursului, acolo unde asfaltul a avut de suferit din cauza alunecărilor de teren. “Situația este destul de gravă cu acel drum, săptămâna viitoare vom avea punctul de vedere al geologilor și  vom putea discuta despre soluții. Între timp, noi va trebui să reparăm drumul ocolitor, care va trece prin Icușești și prin Chilii. Este un drum care nu prea a fost folosit și are nevoie de câteva intervenții”, a afirmat Dan Manoliu.

Vicepreședintele CJ Neamț a discutat, apoi, cu primarul comunei Oniceni. “Domnul Duminică mi-a cerut sprijin pentru a repara biblioteca din comună și unele drumuri și poduri care au avut de suferit din cauza aluviunilor aduse de ploi. Și primarul comunei Bâra mi-a semnalat probleme pe drumuri din comună, din cauza apei. Acesta mai dorește să facă lucrări la o grădiniță și  vrea să intervenim pe o porțiune din drumul județean, mai ales la intersecția cu drumul care duce către Stănița, fiindcă este acolo o zonă periculoasă. La Boghicea tot drumul județean este trecut pe lista priorităților. Acolo a fost turnat un strat de asfalt, dar locuitorii din zonă vor să fie turnat și al doilea strat, pentru ca ce s-a făcut până acum să nu fie în zadar”, a declarat vicepreședintele Manoliu.

La Doljești, lui  Dan Manoliu i s-au cerut fonduri pentru asfaltarea drumului între Doljești și Buhonca, dar și sprijin pentru ca rețeaua de apă construită în comună să fie preluată de ApaServ. Tot la Doljești mai este nevoie de reparații la un centru social în care mănâncă zilnic 40 de copii care provin din familii nevoiașe.

Din partea primarului comunei Doljești, Dan Manoliu a primit două solicitări: sprijin pentru construcția unei grădinițe și alocarea de fonduri, la rectificarea bugetară, pentru a plăti lucrări efectuate și neachitate.

Vicepreședintele CJ Neamț a discutat și cu primarul municipiului Roman pentru alocări bugetare la rectificare, în condițiile în care administrația romașcană caută soluții de finanțare pentru artera ocolitoare Roman Est și pentru ștrandul municipal.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

PSD a dus o campanie corecta, una bazata pe identificarea de solutii pentru bunastarea nemtenilor

    PSD a dus o campanie corectă, bazată pe respect faţă de alegători și faţă de adversarii politici. ...